19 januari 2012

Raad van Kerken bezoekt gezinsopvanglocatie Katwijk

Een delegatie van de Raad van Kerken in Nederland heeft op woensdag 18 januari 2012 een werkbezoek gebracht aan de gezinsopvanglocatie van het COA in Katwijk. Er is gesproken met medewerkers van COA en DT&V en met bewoners van dit centrum voor sobere opvang van gezinnen met minderjarige kinderen.


Het werkbezoek werd afgesloten met een vesper in de Open Hofkerk in Katwijk, bijgewoond door vele bewoners en vrijwilligers uit het opvangcentrum. Tijdens deze vesper werd ook de kaartenactie 'Geef vreemdelingenkinderen hun kinderrechten terug' gepresenteerd.

De delegatie bestond uit leden van het moderamen van de Raad (zoals voorzitter drs Henk van Hout, vice-voorzitter prof dr Marius van Leeuwen, algemeen secretaris drs Klaas van der Kamp en dr Arjan Plaisier) en leden van de Projectgroep Vluchtelingen (het adviesorgaan van de Raad) waaronder ook INLIA-directeur John van Tilborg. Over de bevindingen van de delegatie zal na de evaluatie uitgebreider worden gerapporteerd.


Meer informatie:
Bericht over dit werkbezoek op de site van de RvKN
Persoonlijke impressie van het werkbezoek door voorzitter Jan van der Kolk van de Projectgroep Vluchtelingen (eveneens gepubliceerd op de site van de RvKN)
Informatie over de kaartenactie op de site van Kerk in Actie

Zie ook:
12-01-12  UNICEF en DCI: gezinsopvanglocaties ongeschikt voor kinderen
02-02-11  Kerkelijke leiders brengen werkbezoek aan VBL Ter Apel